BASISCURSUS HAARKNIPPEN  (HA 01)

 Tijdens deze basiscursus leren onze vakkundige docentes de basisbeginselen van het haarknippen. Na de cursus kunt u direct aan de slag, thuis of als ambulant (thuis) kapper.Hoe wordt er les gegeven

 

Er wordt les gegeven in kleine groepen van maximaal 12 cursisten. Ons motto is dat thuisknippen door iedereen is te leren. Door te werken in kleine groepen, krijgt u lekker veel persoonlijke aandacht zodat de lessen voor iedereen haalbaar zijn. Indien u om wat voor reden dan ook op achterstand komt in de lessen, zal uw docente dit opvangen en u extra ondersteuning bieden.


Wie geeft les

  De HaarAcademie werkt alleen met zeer vakbekwame en ervaren docentes. Onze docentes hebben veelal jarenlang ervaring in het kappersvak en zijn hoog opgeleid. De HaarAcademie kent een strenge selectie procedure voor docentes.  Daarnaast trainen we onze docentes intern zodat u verzekerd bent van het hoogste niveau qua kennis en ervaring.  Onze docentes zijn daarnaast zeer gedreven en kunnen u ook precies uitleggen hoe u straks commercieel gezien de zaak het beste kunt aanpakken.

 


Voor wie is deze cursus bedoeld

 De basiscursus haarknippen is toegankelijk voor iedereen vanaf 14 jaar. Het enige wat we van u vragen is een goede motivatie. Ervaring is niet nodig. Dus als u de basisbeginselen van het kappersvak wilt leren, bent u van harte welkom.  U hoeft niet bang te zijn dat er moeilijke en veel theorielessen worden gegeven. Dit is slechts zeer beperkt en meer bedoeld als randinformatie, zodat u ook dingen herkent. Hoe zit het met bijvoorbeeld droog haar? wat moet je wel of niet doen met droog haar. Dit soort praktische theorie komt in de hele cursus aan bod, zodat u ook de kennis bezit om dingen te herkennen en op een goede manier aan te pakken.

 


Wat wordt er geleerd

 in de basiscursus haarknippen leren we u dames, heren en kinderen knippen. We beginnen al tijdens de eerste les op een oefenhoofd met echt haar en zodra de docente haar goedkeuring geeft, mag u een model meenemen.

 

Welke onderwerpen komen aan bod:

 • gelijke lengtes,
 • aflopende lengte,
 • oplopende lengte 
 • herenknippen


   

Maar ook:

 • correct gebruik van de materialen: Hoe gebruik je bijvoorbeeld een schaar op de juiste manier
 • kapperstermen
 • hygiëne
 • veelvoorkomende huidziekten
 • herkennen luizen
 • herkennen haar afwijkingen
 • lichaamshouding (werkhouding)


   

Kortom een brede opleiding die een goede basis vormt voor verdere verdieping in dit prachtige vak.

Na deze 10 lessen bent u in staat zelfstandig aan de slag te gaan als thuiskapper. Uiteraard nog niet de ingewikkelde behandelingen zoals kleuren en verven of opsteken en vlechten maar wel de basisknip technieken.

Na deze basiscursus kunt u dus aan de slag en direct geld gaan besparen of zelfs verdienen.


Certificaat

Na afloop van de cursus ontvangt u het HaarAcademie Certificaat Basis Haarknippen HA01. Dit geeft recht op toegang tot de vervolgcursus HA02.


Welke materialen worden gebruikt

 

De HaarAcademie, maakt alleen gebruik van professionele materialen. Op de pagina materialen worden deze uitgebreid beschreven. Ook is het mogelijk deze materialen na te bestellen.

 

De gebruikte materialen staan garant voor jarenlang plezier.

 Wat zijn de kosten

 

De kosten voor de basiscursus haarknippen zijn:

Cursus geld € 265,--

Materialen  € 250,--

 


 


 

AANMELDEN BASISCURSUS HAARKNIPPEN

Wanneer kunt u starten


klikt u op de volgende link voor de startdata      STARTDATA